Spoštovani.

Pred nami so še zadnji, zaradi epidemije okrnjeni, Simbioza GIBA dnevi. Upamo, da se prihodnje leto vidimo v živo – na prostem in notri, v nudenju tisočih različnih brezplačnih športnih aktivnosti za vse generacije!

Do takrat pa naj nas vsaj malo razveseli še zadnji GIBA paket.

Vabimo vas, da se odpravite v gozd! Povabite s seboj še koga, ki vam je drag, ali pa se odpravite sami in uživajte v družbi samih sebe. Hodite po gozdu, naj vas prevzame zelena v vseh odtenkih, oglejte si drevesa in se ustavite pri tistem, ki vam je še posebno všeč. Zaprite oči in ga objemite – dopustite drevesu, da vam vrne energijo in ljubezen.

Dokaz opravljenega izziva lahko do naslednjega ponedeljka, 7. 6. 2021, pošljete na naslov: simbiozagiba@simbioza.eu.

Še zadnjič pa nam dovolite, da vas GIBAlno navdihnemo – tokrat z vajami, ki spodbujajo čuječnost. Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti Za gibanje pa je čuječnost zelo koristna tudi zato, ker pozornost usmerja na trenutno (gibalno) izkušnjo.

Letošnja novost naše akcije so bili GIBA MITI ali RESNICE, ki so se vseh pet tednov dotikali predvsem skrbi za naše duševno zdravje. V tem letu so se negotovosti, strahovi in skrbi dotaknili čisto vsakega izmed nas, zato se nam je zdelo pomembno poudarjati pomen skrbi (tudi) za duševno zdravje in destigmatizirati iskanje pomoči.

Zato vam želimo v zadnjem tednu sporočiti nekaj, kar naj velja za vedno in za vsakega izmed nas – težave z duševnim zdravjem niso odraz šibkosti posameznika, nastanejo kot produkt različnih dejavnikov. Od vsakega, ki pa se z njimi sooča in jih rešuje pa terjajo neverjeten pogum in moč, ki ju moramo občudovati!

Še nekaj časa pa imate, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja. Vaše prispevke pričakujejo na elektronski pošti, katere naslov je omenjen že zgoraj.

Želimo vam prijeten teden in hvala, ker ste vseskozi GIBAli z nami.

Ostanite zdravi in imejte se lepo.

Breda Munda,                                                                                 mag. Jasna Munda,

koordinatorica projekta                                                                   ravnateljica

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)