OŠ Središče ob Dravi

Središče ob Dravi, 23. 5. 2021

OBVESTILO

Spoštovani.

Neverjetno navdihujoče je videti, da se akcije lotevate tako zagnano. Naravnost izjemno pa je, da najdete čas, voljo in energijo, da se preizkusite v GIBA navdihih, da sodelujete v GIBA izzivih ter da pošiljate prispevke za GIBA nagradni natečaj. S tem počnete veliko delo za sebe kot posameznika in za družbo kot celoto. Bolj kot bomo osredotočeni na iskanje miru in dobrega počutja v sebi, boljši bomo tudi drug do drugega.

Tako smo že v četrtem tednu GIBA akcije in čakajo nas nove vsebine.

V tokratnem izzivu vas po prijetnem plesu, v katerem smo uživali pretekli teden, vabimo, da se srečamo v naravi! Odpravite se na bližnji hrib ali kakšen drug sprehod, ki je morebiti za vaše fizično stanje bolj primeren. Ob poti bodite pozorni na vse kar raste in živi v naravi – naberite si pisan šopek travniškega cvetja, ki ga je v teh dneh na pretek in z njim razveselite sebe ali pa vašo ljubo osebo.

Kot je že v navadi, vas vabimo, da pošljete dokaze opravljenega izziva do naslednjega ponedeljka, 31. 5. 2021, (foto dokaz vašega sprehoda) na elektronski naslov: simbiozagiba@simbioza.eu in tako sodelujete v žrebu za krasno simbolično nagrado.

V tokratnem GIBA navdihu pa potujemo med tibetanske menihe, ki že tisočletja izvajajo svoje znamenite telovadne vaje pomlajevanja in dolgega življenja. Preizkusite jih. Lahko jih delate kadarkoli v dnevu, najbolje pa je, da z njimi začnete dan na tešče ali pa si prej privoščite vodo z limono.

Kako pomembno je ohranjati duševno zdravje med epidemijo in kako lahko to storite sami, vam v preprostih nasvetih kažemo v tokratnem MITu ali RESNICI. Nujno je namreč, da se zavedamo, da svoje (slabše) počutje lahko spremenimo in da se ne predamo malodušju – namesto tega lahko z malimi koraki aktivno izboljšamo svoje počutje.

Skozi celoten mesec maj pa vas še vedno vabimo, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja. Vaše prispevke pričakujejo na elektronski pošti, katere naslov je omenjen že zgoraj.

Lepo se imejte in ostanite zdravi.

Breda Munda,                                                                              mag. Jasna Munda,

koordinatorica projekta                                                                   ravnateljica

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)