OŠ Središče ob Dravi

Projekt Simbioza, 10. – 14. 10. 2016 | OŠ Gorje

Središče ob Dravi, 4. 5. 2021

OBVESTILO

Naša šola se je v okviru projekta Simbioza Skupnost, v katerega smo vključeni, pridružila k največji vseslovenski akciji Simbioza Giba, ki združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja.

Cilj akcije je, da spodbujamo zdrav življenjski slog vseh generacij, ustvarjamo medgeneracijsko sodelovanje, omogočamo brezplačno spoznavanje novih gibalnih, rekreativnih in športnih aktivnosti in spodbujamo aktiven in zdrav način življenja v vseh življenjskih obdobjih.

Vseslovenska akcija bo v letošnjem letu 2021 potekala cel mesec maj.

Vsak teden vam bomo zastavili poseben GIBAlni izziv s katerim vas želimo spodbuditi, da gibamo skupaj, četudi bomo narazen. V prvem tednu naše akcije vas tako izzivamo, da napravite 10 000 korakov. Če boste sprejeli izziv, imate teden dni časa (do ponedeljka, 10. 5. 2021). Sodelovanje pa bo potekalo tako, da bo vaš otrok dokaze opravljenega izziva (fotografijo števca korakov oz. zapis korakov na lističu) posredoval svoji razredničarki oz. razredniku. Zapisi korakov vseh udeležencev pohoda se bodo beležili v tabele po razredih.

Ne glede na to, da so razmere v državi še vedno resne, vas vabimo, da izkoristite sončno pomlad in se na varen način, ob upoštevanju minimalne razdalje vseeno poskusite medgeneracijsko gibati v naravi, bodisi z ljudmi iz svojega mehurčka ali z drugimi, seveda, ob upoštevanju vseh ostalih epidemioloških ukrepov in omejitev.

Torej, več nas bo, večje število korakov bomo dosegli.

Dokaze opravljenega izziva (fotografijo števca korakov oz. kakšen drug foto dokaz) pa lahko posredujete še na elektronski naslov simbiozagiba@simbioza.eu in tako sodelujete v žrebu za krasno simbolično nagrado.

V priponki pa si lahko podrobneje preberete tudi tokratni GIBAlni MIT ali RESNICO, ki pravi, da vadba nima (ugodnega) vpliva na naše psihično stanje in počutje, kar seveda ne drži.

Novost GIBA akcije pa so tudi GIBAlni navdihi. Vsak teden vam bomo v obliki fotografij ali videoposnetkov posredovali nekaj gibalnih navdihov s katerimi bodo najrazličnejši izgovori, ki jih včasih koristimo vsi, postali preteklost.

Z letošnjo akcijo želimo posebno pozornost nameniti tako vplivu fizične aktivnosti na našo čustveno, duševno stabilnost, kot tudi pomenu skrbi za duševno zdravje.

V skladu s tem je tema velikega GIBA 2021 nagradnega natečaja SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19.

Vabljeni vsi, ki bi na to temo želeli za nagradni natečaj kaj ustvariti v obliki besednega zapisa, fotografije ali videoposnetka, da svoje umetnine posredujete na že zgoraj omenjen naslov simbiozagiba@simbioza.eu. Časa za sodelovanje imate do konca trajanja akcije, torej do konca meseca maja.

Želimo vam, da ostanete zdravi in da se čim več GIBAte.

Breda Munda,                                                         mag. Jasna Munda,

koordinatorica projekta                                                                    ravnateljica

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)