OŠ Središče ob Dravi se pridružuje projektu NOČ KNJIGE 2015

banner_nočknjige

Triindvajseti april bo čudežen dan, ki se bo prelil v še bolj čarobno noč. Ustvarjalci in ljubitelji knjige se bomo od Goričkega pa vse tja do Pirana povezali na en skupni imenovalec  – branje! Po Sloveniji bo potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe.  Letos se projektu ni mogla upreti niti naša šola. Ob mednarodnem dnevu knjige bomo tako organizirali pravljično noč branja z imenom S knjigo spat.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Dogodek S knjigo spat bo organiziran za prijavljene učence od 2. do 5. razreda. Noč branja se bo začela v petek, 24. aprila, ob 18. uri in zaključila v soboto, 25. aprila, ob 8. uri.

Starše, sorodnike, krajane in ostale zainteresirane pa vabimo, da se nam pridružite v petek, 24. aprila, ob 21. uri na pravljičnem pohodu po srediških ulicah, kjer se boste lahko srečali s slovenskimi literarnimi junaki (v kratkem bomo objavili tudi zemljevid z zarisano pravljično potjo). Se vidimo?

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Projekt Noč knjige 2015 je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Premierno slovensko Noč knjige je lani soustvarilo 79 krajev s preko 350 prireditvami in nič koliko knjižnih zanesenjakov po Sloveniji in v zamejstvu.

Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bomo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev.

Več o projektu Noč knjige 2015 izveste na njegovi spletni strani nocknjige.si, gostuje pa seveda tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter.

Naj živi branje!

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)