POVABILO K SODELOVANJU in GLASOVANJU!

Spoštovani učitelji, učiteljice in drugi strokovni delavci ter učenci in starši!

Na radiu Prlek bomo v mesecu juniju izbirali naj učitelja ali učiteljico. Ni pomembno, kaj in kje poučuje, pomembno je, da to počne na strokoven in profesionalen način s smislom in občutkom za delo z otroci.

Vrlin, ki jih mora imeti vsak učitelj in ki jih vi dobro poznate, je kar nekaj. Vsekakor mora biti strokovnjak na svojem področju. Obvladati mora snov, ki jo poučuje in jo znati posredovati učencem različnih starosti, predznanja in zmožnosti. Z učenci, njihovimi starši in strokovnimi delavci mora vzpostaviti ustrezen odnos in pomembno je, da zna vzgojno delovati. Ves čas se mora izpopolnjevati, nadgrajevati svoje znanje, iti s časom in tehnologijo naprej. Tudi pri delu z otroki mora uporabljati različne pristope in iskati rešitve, saj se generacije otrok med sabo razlikujejo. In ob koncu, kot je povedal izr. prof. dr. Janez Krek, dekan Pedagoške fakultete v Ljubljani: »Učitelj mora biti intelektualec, ki spremlja dogajanje v družbi in razume okvire njenega delovanja.«

Dandanes učitelji ne uživajo tolikšnega ugleda in spoštovanja, kot so ga imeli nekoč. Učitelj je bil avtoriteta, ki so ji otroci in starši sledili. Ta se dandanes vedno bolj izgublja in potrebno se je znajti v svetu, kjer je vedno več zahtev s strani učencev in staršev.

Verjamem, da je med vami učitelj ali učiteljica, ki svojo poslanstvo opravlja z razumom, dušo in srcem ter ga imajo učenci radi. Radi zato, ker jih veliko nauči, ima zanimive metode poučevanja, se ve tudi kdaj pa kdaj pošaliti ali komentirati aktualno dogajanje okrog nas in učencem ter staršem vzgojno svetovati. Ali ima preprosto nekaj, kar je učencem, staršem, sodelavcem všeč in bi zanj tudi glasovali.

Zato vas naprošamo, da o akciji, ki bo potekala v mesecu juniju, obvestite učence, starše in strokovne sodelavce šole, bodisi na šolskih urah, preko šolskih spletnih strani, facebooka ali obvestil na oglasni deski. In vas seveda vabimo k sodelovanju! Že pred začetkom akcije zbiramo predloge na e-mail: katja_stih@hotmail.com.

Glasovanje bo potekalo ob ponedeljkih in četrtkih ob 15.30 V ŽIVO na valovih radia Prlek (88,9 FM) v mesecu juniju na telefonski številki 02 74 02 802. Začnemo v ponedeljek, 2. in končamo v četrtek, 26. junija. Glasovali boste lahko bodisi za predlagane učitelje ali kogar koli drugega, ki ne bo naveden.

Nagrade: pri vsakem glasovanju nekoga izžrebamo, ki dobi nagrado: v ponedeljek Gostilna Ozmec, Cvetkovci: malica in špricar, v četrtek pica in špricar (ali sok) v Piceriji Ozmec Sv. Tomaž.

Naj učitelja bomo povabili v studio po zaključku akcije.

Vabljeni k sodelovanju in tako tudi k pozitivni promociji učiteljskega poklica in vaše šole.

Za več informacij se obrnite na Katjušo Štih: 041 831 242 ali katja_stih@hotmail.com.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)