CENTRALIZIRANI MULTILATERALNI EVROPSKI PROJEKT FIT4KID NETWORK (KIDS IN MOTION), FIT PROGRAM KAKO MOTIVIRATI ZA UČENJE (NA KRATKO: FIT PEDAGOGIKA)

S šolskim letom 2019/2020 se vključujemo v ta projekt, ki ga vodi Forma 3D d.o.o., Fit International. Projekt je namenjen inovativni pedagogiki (Fit pedagogiki), ki se osredotoča na povečano uporabo gibanja in telesne dejavnosti v predšolskem in osnovnošolskem obdobju v času rednega kot tudi izven rednega pedagoškega procesa. Projekt omogoča pridobitev novih znanj in kompetenc učiteljev, da bodo znali pri učencih sočasno aktivno spodbuditi možgane in telo ter s tem povečati njihovo motivacijo, osredotočenost in učinkovitost pri učenju ter izboljšati učne sposobnosti in spretnosti učencev.
Program vsebuje strokovna usposabljanja (interna in zunanja), didaktične delavnice v času rednega pedagoškega procesa, mednarodne konference in evalvacijo.
Projekt vodi šolski Fit projektni tim: mag. Jasna MUNDA – ravnateljica, Lidija PALČIČ – Fit4Kid multiplikator in Andreja ŠPACAPAN – Fit4Kid multiplikator.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)